Mobiliteit Flevoland

Op de eerste plaats, sta ik helemaal achter het verkiezingsprogramma van de VVD Flevoland.

Wat het verkeer betreft heb ik wel een paar opmerkingen. De inrichting van de wegen moet zo zijn dat de automobilist kan zien wat de maximum snelheid is. Vooral in de buitengebieden, ook al staat er geen bord. Bij zonegebieden heeft rechts altijd voorrang en einde zonegebied moet vermeld worden. Daar wordt wel eens van afgeweken. Ook borden 90km bij nat wegdek op de A6 moeten niet onnodig blijven staan als het wegdek vernieuwd is.

Het zou voor een heleboel mensen uit de Noordoostpolder heel fijn zijn als er een treinverbinding zou zijn. Over de Hanzelijn wordt al jaren gediscussieerd, maar een inzicht over een uitvoering is er nog lang niet. Ik weet daar niet de oorzaak van. het zou een hele verbetering zijn. Waarschijnlijk is het Ketelmeer een probleem. Waarom dan niet een onderzoek naar de mogelijkheid om een treinverbinding te creƫren van Kampen via Emmeloord naar Lemmer, vandaaruit naar Sneek. De verbinding naar Sneek rechtstreeks of via Stavoren, daar is een treinverbinding, maar dat is voor de provincie Friesland omdat te bepalen. De Noordoostpolder is dan via Kampen, Zwolle met de trein bijna in heel Nederland te bereiken en via Sneek heel noord Nederland. Voor onze oudere inwoners kan dit heel fijn zijn.

Dit is een persoonlijk Idee, waarvoor ik mij sterk zal maken als ik in de provinciale Staten van Flevoland kom. Dus als u hiermee eens bent, stem dan 20 maart op Ton Kehl VVD lijst 1 nr. 17.