Trots op Flevoland

Waar wij steden doen verrijzen op de bodem van de zee.

Ja dat is Flevoland

Toen ik in 2014 Bussum verliet om in Emmeloord te gaan wonen, kreeg ik het commentaar: Emmeloord, daar in de polder, wat heb je daar nou te zoeken. Ik woon er nou bijna 5 jaar en ik vind het hier geweldig. In het voorjaar de prachtige bollenvelden. Daar heb ik iets mee. Ooit was ik dahliakweker samen met mijn vader en kwam vaak in de bollenstreek van Noord- en Zuid – Holland. Nu woon ik direct tussen de bollenvelden. Regelmatig bezoek ik de Orchideeënhoeve, Schokland en de uitgaansgebieden van heel Flevoland. Schone industrie vind je hier. Prachtige natuurgebieden vind je door heel Flevoland. En vooral de landbouw is heel erg belangrijk voor ons. Niet alleen voor ons voedsel, maar ook voor het milieu.

De klimaatverandering door kooldioxide is met bestaande technieken te stoppen. Zo binden landbouwgewassen efficiënt CO2. beter dan de thans voorgestelde bossen. Het opstoken van landbouwgewassen remt tevens uitputting van de fossiele energiedragers. Eén hectare bieten zorgt meer voor het CO2 probleem dan een hectare bos.

Flevoland, Ontstaan dank zij de liberale minister Cornelis Lely (ingenieur). Hij was minister in 3 kabinetten en droeg bij aan de totstandkoming van het kiesrecht voor de gewone Nederlanders. Ook was hij verantwoordelijk voor de ongevallenwet. Maar vooral was hij bekend voor het tot stand komen van ons Flevoland.

In Flevoland zit je vrij centraal in het land. Ik ben hier heel tevreden. Bent u ook zo tevreden, stem dan VVD want onze provincie verdient dat. Bent u het ook eens met de overige items vermeld in deze site en u woont in Flevoland? Geef dan mij uw voorkeurstem:

Ton Kehl VVD lijst 1 nr. 17